Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μύρισε καλοκαιράκι!

  Τα προγνωστικά στα δελτία καιρού ήταν μαζί μας. Το Σάββατο θα είχαμε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία ίσως να μας ωθούσε να βάλουμε στην τσάντα ακόμα και μαγιό. Σίγουρα ρακέτα. Κάτι τέτοιες μέρες η βόλτα στην παραλία είναι κανόνας. Η βόλτα κανονίστηκε από την προηγούμενη μέρα μιας και η δίψα για ήλιο, παραλία και ποδήλατο είναι μεγάλη. Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε τα άνεργα -και όχι μόνο- παιδιά και ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας.


 Τα αγόρια ξεκινήσαμε παραδοσιακά από ...Το Μέρος

  Τέτοιες μέρες, ακόμα και ποδήλατο να μην έχεις, αν έχεις τη διάθεση για τρελοποδηλατάδα με ωραίο παρεάκι, μπορείς και να δανειστείς το ποδήλατο μιας φίλης. Όπως ακριβώς έκανε η Όλγα για να ακολουθήσει την μικρή εκδρομή μας. Επόμενη στάση, παρκάκι στον Ταύρο όπου τα κορίτσια μας περίμεναν ήδη.

Η ομάδα συμπληρώθηκε. Τα ποδήλατα φορτωμένα κατάλληλα όπως και οι αναβάτες. Φύγαμε...
  Η βόλτα αυτή είχε χαρακτηριστικό τις μπόλικες στάσεις. Και τι έγινε? Έχουμε ξεκινήσει νωρίς και έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας. 
Στάση για απαραίτητα φρούτα, νερά και άλλα
Ο Αλέκος είπε να πεταχτεί μέχρι το super market...
Η Νταλίκα έχει φορτωθεί με τα κατάλληλα πλέον...
Ταξιδιάρικο...
  Η παραλιακή έχει πολύ κόσμο. Ο ήλιος έβγαλε έξω τα ποδήλατα. Τις οικογένειες. Όλους όσους μένουν μέσα μόνο όταν τους την χαλάει ο καιρός. Συνεχίζουμε να καταπίνουμε χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουμε στην παραλία και να εγκαινιάσουμε την καλοκαιρινή σεζόν.

Να 'μαστε. Στήνουμε ωραία τα ποδηλατάκια μας. Το Dahon κλέβει την παράσταση πεταμένο ανέμελα στην αμμουδιά
Έτοιμο το τσαρδί μας!
   Όπως κάθε αξιοσέβαστο άραγμα στην παραλία, έτσι και το δικό μας περιλαμβάνει τη φωτοσύνθεση, το καφεδάκι μας, κάποια φρούτα, βιβλιαράκι και ρακέτα η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο Μάρτη μήνα, έχοντας να πιάσουμε ρακέτες από πέρσι. Άντε, και στα καλύτερα! Ο δήμος Ελληνικού είχε δώσει αγώνα για να πάρει την παραλία στα χέρια του, από τα χέρια των καλοκαιρινών μαγαζιών που την εκμεταλλευόντουσταν με τον γνωστό τους τρόπο. Tα κατάφεραν. Δυστυχώς όμως την έχουν παρατήσει στη μοίρα της μαζί με τον Δήμο και οι κάτοικοι. Ίσως όποια παρέα πηγαίνει άμα μαζεύει και 2 σακούλες σκουπίδια όπως εμείς, να γίνει ξανά όμορφη η παραλία. 
!
Αυτή η εικόνα σημαίνει ότι πρέπει να μαζευόμαστε σιγά σιγά. Η βάρδια του ήλιου φτάνει στο τέλος της
Καθώς γυρνούσαμε, προέκυψε άλλη μία στάση...
...είπαμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα.
  Η εκδρομή έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου είχε και συνέχεια. Ο Θωμάς έριξε πρόταση να πάμε στο Κουκάκι, στον γνωστό πεζόδρομο όπου ο δήμος και οι κάτοικοι θα είχαν στήσει μίνι καρναβάλι με μουσικές, φθηνό αλκοόλ και μεζέδια. Ωραία εκδοχή για να κλείσουμε μια τόσο όμορφη μέρα. Ο Αλέξης και η Όλγα μας άφησαν γιατί είχαν υποχρεώσεις. Συνεχίζουμε με την Νάγια και τον Θωμάκο.
Καλώς ήρθατε...
Ο πεζόδρομος ζωντανός...
Τύμπανα, τουμπερλέκια και ...καρναβαλισμός
Τα καλάμια ζωντανά πάνω στα decks...
Μόλις φάγαμε άρχισε να βγαίνει η κούραση της ημέρας. Είπαμε να πιούμε και μια μπύρα με το Θωμά. Τελικά σταματήσαμε στις 10.
Μπυρομεζεδάκι δώρο. Χλιδή...!
  Η ώρα πέρασε, η κούραση είχε αρχίσει να μας λυγίζει και οι μπύρες βοήθησαν να γίνει πιο γρήγορα αυτό. Το χαμόγελο όμως ήταν αυτοκόλλητο στα μούτρα μας. Είχαμε περάσει πολύ ωραία. Ήταν μια πολύ όμορφα γεμάτη μέρα. Η μέρα θα έσβηνε με το δρομολόγιο μας να περνάει μέσα από Ακρόπολη, Θησείο και Μοναστηράκι. Σάββατο βράδυ. Οι της βραδινής βάρδιας έχουν ήδη ξεχυθεί και το κέντρο είναι και πάλι γεμάτο. Έτσι είναι. Δεν σταματάει ποτέ! Καλά να περνάτε. Φιλιά!






3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Psyxologiko polemo mou kanete etsi!?xaxa!o thavmastos kosmos tis Nagias protagonistei gia ta kala blepw!ante kai eis arthra me ygeia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Y.g To Mai pou tha parw adeia"zise Mai mou na fas trifyli" gia kanonisteite na fortosoume ta gaidouria sti xeiroteri gia ena 4imero Aggistri!prin ta ksanapoume Kriti!kalokairi e...oi 5 meres kratisi kai to arthro me kapsane malon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή