Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση κατά μεταναστών ή κατά ποδηλατών?

 Το παρακάτω κείμενο δεν είναι δικό μου, μου το πάσαρε το φιλαράκι ο Θωμάς και θεώρησα σωστό να το ανεβάσω στο blog. Αν και με μία ημέρα καθυστέρηση. Χάσαμε τη συγκέντρωση αλλά κάτι τέτοια παθαίνεις όταν δουλεύεις πολλές ώρες. Τουλάχιστον να ενημερώσουμε για το περιστατικό, για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη. Μας αφορά άμεσα, αρχικά σαν άνθρωπους και έπειτα σαν ποδηλάτες...


 Το κάλεσμα ήταν σαφές και έδινε μια πρώτη εικόνα του τι έγινε κοντά στα σπίτια μας τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου. Παρακάτω αυτούσιο το κείμενο:
Σήμερα στις 3 τη νύχτα, στα Πετράλωνα, ένας ανυποψίαστος 27χρονος νεαρός μετανάστης, γύρναγε σπίτι με το ποδήλατό του, όταν δύο φασίστες που είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στην περιοχή του επιτέθηκαν, τον έριξαν στο έδαφος εμβολίζοντάς τον με τη μηχανή που επέβαιναν και τον δολοφόνησαν χτυπώντας τον πάμπολλες φορές με μαχαίρια.
Οταν βεβαιώθηαν ότι το άγνωστο θύμα τους ήταν νεκρό, οι δολοφόνοι έφυγαν με τη μηχανή τους.
Το δολοφονημένο παιδί -πριν πέσει νεκρό- πρόλαβε να φωνάξει και να κινητοποιήσει τους γείτονες οι οποίοι δεν κατάφεραν βέβαια να αποτρέψουν το φόνο, αλλά πρόλαβαν να καταγράψουν τον αριθμό, τον τύπο και το χρώμα της μηχανής των δολοφόνων καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το σωματότυπό τους.
Στον τόπο του εγκλήματος έφτασε πρώτα το ασθενοφόρο (το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε το θάνατο του θύματος) και κατόπιν οι μπάτσοι.
Οι γείτονες που είχαν μαζευτεί γύρω από το νεκρό σώμα του παιδιού ήταν αρκετά αγριεμένοι και πολλοί απ’αυτούς αυτόπτες μάρτυρες του φονικού. Ετσι οι επιλογές των μπάτσων περιορισμένες. Αναγκάστηκαν να αναζητήσουν και τελικά να συλλάβουν τους φασίστες (η σύλληψη έγινε στην περιοχή του Συντάγματος νωρίς το πρωί).
Απεκαλύφθη ότι είναι δύο έλληνες. Ο ένας, 24χρονών, σεσημασμένος υποκοσμιακός και ο άλλος, 29 χρονών που υπηρετεί στην Πυροσβεστική.
Η βλακώδης ανακοίνωση των μπάτσων αναφέρει σαν λόγο της δολοφονίας ότι το θύμα που κινούνταν με ποδήλατο στη μέση του δρόμου ερέθισε τους δολοφόνους γιατί δεν μπορούσαν να τον προσπεράσουν. Ετσι απλά !
Συλλογικότητες κατοίκων της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση και μικρή πορεία ενημέρωσης - καταγγελίας του φρικτού ρατσιστικού εγκλήματος. Προς το παρόν έχουν βγεί καλέσματα της Λαϊκής Συνέλευσης και του ΚΕΕΡΦΑ (θα ακολουθήσουν και άλλα).
Πλατεία Μερκούρη, ώρα 6 μ.μ, σήμερα Πε 17/1/2013
Περισσότερη ροή ενημέρωσης / σχόλια / πληροφορίες για το ρατσιστικο έγκλημα μπορείτε να βρείτε από πολλές πηγές. Μία είναι το ακόλουθο ποστ στο ιντυμίντια:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1450175
Νομίζω ότι είναι επιβεβλημμένη η παρουσία όλων μας στη σημερινή συγκέντρωση. Τόσο σαν άτομα όσο και σαν συλλογικότητα. Δεν έχουμε χρόνο βέβαια να συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε το πως θα συμμετέχουμε. Ας μαζευτούμε λοιπόν εκεί και ας αποφασίσουμε επι τόπου.
Δεν θα είχε και ιδιαίτερη σύνδεση με το blog όλο αυτό, μέχρι το σημείο που οι μπάτσοι αποφάσισαν να αποκαλύψουν με ανακοίνωση τους τις συνθήκες που έγινε η δολοφονία. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημέρωσαν ότι το θύμα ερέθισε τους δολοφόνους του διότι οδηγούσε μες την μέση και δεν τους άφηνε να προσπεράσουν....Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι τα πράγματα και ότι ο καυγάς που οδήγησε στο θάνατο του παδιού, ξεκίνησε λόγω προτεραιότητας.
Η ιστορία εξοργίζει και πάλι. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι 2 μέρες πριν ένας άλλος ποδηλάτης σκοτώθηκε, ενώ οδηγούσε στο Αιγάλεω, από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τον εγκατέλειψε ενώ ξεψυχούσε. Επομένως τα περιστατικά πλέον δεν αφορούν μόνο το αντιρατσιστικό κίνημα αλλά και το ποδηλατικό. Τα περιστατικά χτυπάνε την πόρτα μας, μας αφορούν απ'ολες τις μπάντες και πρέπει να μας βρίσκουν συντεταγμένους απέναντι στους φασίστες, τους κάφρους οδηγούς, την αστυνομία που τους καλύπτει και το κράτος που ανοίγει 14 κάλπες για τα στικάκια και τις λίστες του μαλάκα του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου.
Αποδεχόμαστε λοιπόν το κάλεσμα και κατεβαίνουμε κάτω για να θυμίσουμε στους φασίστες κάθε ιδέας, ότι οι δρόμοι είναι και των ποδηλατών και των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου