Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Διακοπή ρουτίνας για πετάλι και πορεία

  Το Σάββατο κατάφερα να ξεκλέψω λίγο χρόνο και να χωρέσω μέσα στο βαρύ πρόγραμμα του τελευταίου μήνα, μία βόλτα με το ποδήλατο. Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι μέρες φαίνονται μικρές, η κούραση μεγάλη. Οι προβλέψεις για έναν μακρύ βαρύ χειμώνα βγαίνουν αληθινές. Και δεν εννοώ βαρύ καιρικά. Εξ' άλλου, στο οικόπεδο - μπαλκόνι της Μεσογείου ακόμα και τον Ιανουάριο μπορείς να απολαύσεις μια ηλιόλουστη μέρα με 20 βαθμούς Κελσίου. Έτσι λοιπόν, είπα να επέμβω λίγο στη ρουτίνα ύπνο-δουλειά-προπόνηση. Πήρα το ποδηλατάκι μου και ανηφόρισα προς το κέντρο.



Πανέμορφη και -πάνω απ'όλα- χαλαρή οδός Ερμού. Πλατεία Μοναστηράκι. Ζούγκλα!
  Το Σάββατο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην Αθήνα. Αθήνα πόλη αντιφασιστική. Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα όπου έγινε συναυλία με αρκετούς συμμετέχοντες. Τα βασικά ποδήλατα - σύντροφοι, έλειπαν. Έτσι ανηφορίσαμε με την 'Νταλίκα' για πάρτη μας. 
Οδός Σταδίου, κλειστή. Η πορεία ανεβάινει τη Σταδίου. Εγώ την κατεβαίνω
Πανό που ζητάει την τιμωρία των δολοφόνων του Πακιστανού στα Πετράλωνα

 Απλά αρκετοί.
   Μέχρι πριν λίγα χρόνια, απλά γνωρίζαμε ότι στις χώρες που ταλαιπωρούνται από 'κρίσεις' το ακροδεξιό συναίσθημα ανθίζει. Σήμερα το ζούμε. Απ' ότι φάνηκε και το Σάββατο, η πλειοψηφία σφυρίζει αδιάφορα. Δεν είμαι ειδικός στο να εκφράζω σε νούμερα τη μάζα στις διαδηλώσεις αλλά δεν πρέπει να συμμετείχαν παραπάνω από 6-7 χιλιάδες κόσμου. Στην Αθήνα των 6 εκατομμυρίων. Στην Αθήνα που μπορεί να σε μαχαιρώσουν ενώ πας στη δουλειά σου.  Το κάλεσμα για την πορεία έλεγε 'Αθήνα πόλη αντιφασιστική'. Δεν ξέρω κατά πόσο η Αθήνα είναι αντιφασιστική ή φασιστική, σίγουρα όμως είναι 'Αθήνα, πόλη μουδιασμένη και αδρανής'.


True.
   Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα. Η σκηνή έτοιμη να φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες. Μηνύματα από εκπροσώπους φορέων, μηνύματα αληλλεγύης από άλλες χώρες. Στους καλλιτέχνες που θα στήριζαν το γεγονός με την παρουσία τους ήταν και οι Social Waste. Αξίζει να τους τσεκάρετε στο youtube, ειδικά όσοι τη βρίσκετε με πολιτικό στίχο. Η συμμετοχή τους στη συναυλία του Σαββάτου, στο παρακάτω βίντεο. Όταν κυκλοφορήσουν τα νέα τους κομμάτια θα ενημερώσω και πάλι, γιατί θέλω να έχετε όλοι σας την τύχη να τους ακούσετε.
Ειν' το παιχνίδι παλιό...
κι αν θες το νόημα να βρούμε...
πρέπει λιγάκι ακόμα  ψηλότερα να σηκωθούμε...
  Η ώρα πέρασε για μένα και έπρεπε σιγά σιγά να αφήσω την πλατεία Συντάγματος για να επανέλθω στην ρουτίνα του βασικού προγραμματισμού μου. Η ευχάριστη διακοπή για πετάλι και διαδήλωση είχε φτάσει στο τέλος. 

Υ.Γ: Εδώ φτάσαμε κοντούλη!!! Να πηγαίνουμε μέχρι το Σύνταγμα και να λέμε ότι 'πήγαμε βόλτα!'
Υ.Γ 1: Κομματάρα από το νέο δίσκο των Στίχοιμα
Υ.Γ 2:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου