Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Όχι! Ναί!;, Ναί! Όχι!;... Εμπρός;! Εμπρός;! Παρακαλώ!;

   
   Τη Κυριακή ο -Κυρίαρχος- λαός καλείται να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του. Μετά το εθιμοτυπικό των εκλογών έχουμε για πρώτη φορά ύστερα από το 1974 -Αν δεν κάνω λάθος- δημοψήφισμα στο οικόπεδο που κατοικούμε.

   Δε γίνεται να μείνουμε έξω από τη πολιτική επικαιρότητα που καλπάζει στις μέρες μας, από την άλλη δε γίνεται να σας κουνήσουμε και το δάχτυλο για τα «Όχι» ή «Ναι»... . Κοντολογίς να πω ότι ποιο «Ναι» και ποιο «Όχι». Στο «Ναι» βρίσκονται οι γνωστοί άγνωστοι ήρωες της πεντάχρονης τραγωδίας -Πίσσα και πούπουλα- και στο «Όχι» βρίσκονται οι νεοφερμένοι πεντακάθαροι γεμάτοι όρεξη για αλλαγές αριστεροί πολιτικοί, μαζί... Με τους φασίστες-νεοναζί της χρυσής αυγής που αν δεν απατώμαι ψήφισαν και αυτοί υπέρ του δημοψηφίσματος και με γραμμή «Όχι». Εδώ γελάνε και τα τσιμέντα.



Τι κοιτάς;! 
Το αίμα σου είναι

   Για το δημοψήφισμα έχεις τέσσερις μέρες άντε και μισή από τη Κυριακή -Μέχρι να δύσει ο ήλιος- ώστε να σκεφτείς τι θα κάνεις... Τρεις επιλογές, «Όχι», «Ναι», «Αποχή». Χρόνος υπάρχει. Άφησε λίγο τα GoT, True Detective, House of Cards, LOST -Κλαίω-, και δε ξέρω τι άλλο βλέπεις αυτή τη περίοδο για να περάσει η ώρα σου και απόλαυσε τις παρακάτω ταινίες. Σίγουρα θα γελάσεις και ακόμα πιο σίγουρα θα προβληματιστείς και ίσως βοηθηθείς για την επιλογή στο τρίλλημα της Κυριακής.

   Και εις άλλα με υγεία!
   Οι ταινίες που σου έχω βάλει για homework δεν είναι μόνο αγαπημένες μου αλλά και πολύ επίκαιρες. Το πως σου εναλλάσσουν το γέλιο με το βούρκωμα είναι ένα από τα στοιχεία που για μένα, τις κάνει μοναδικές.


 «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας»
(highlight: Η σκηνή που πλησιάζει με το φορτηγό στο χωριό... )
   
«Τι έκανες στο πόλεμο Θανάση» 
(highlight: Η σκηνή που κυνηγάει τα πιτσιρίκια για να φάει ότι έχει απομείνει στο πεζοδρόμιο.)

«Πάρε κόσμε»
(highlight: Η σκηνή που βάζει τα πιτσιρίκια στη σειρά για να τα κεράσει λουκουμά για πρωινό πριν το σχολείο.)

«Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»
(highlight: Η σκηνή που σκάει με τον μπαλτά, μέσα στην αίθουσα που μιλάει ο υπουργός.)

«Από πού πάνε για τη χαβούζα»
(highlight: Η σκηνή που σηκώνει μανίκια για να βοηθήσει στο χτίσιμο του ιατρείου.)

 «Το μεγάλο κανόνι»
(highlight: Η σκηνή που ζυμώνει τoν Χίτλερ.)

«Θανάση πάρε το όπλο σου» 
(highlight: Η στιγμή που του ανατινάζουν το φορτηγάκι του.)

   Υ.Γ.1 Εκσυγχρονισμός δε λέω... Αλλά όλους εσάς που σας ακούω να σκούζετε για τον εκσυγχρονισμό δεν σας είδα να ενδιαφέρεστε για το τι είδους εργατικά κάτεργα δημιουργεί η ανάπτυξη που θα έρθει μέσα από τον εκσυγχρονισμό που ευαγγελίζεστε.

   Υ.Γ.2 Λίγο από μακριά να καταφέρεις να δεις τα πράγματα στη καλύτερη θα θες να ανέβεις σε κανά βουνό ή να προσαράξεις σε κανά ξερονήσι... Αυτοεξόριστος δηλαδή, όπως άλλοι στη Σουηδία άλλοι στο Παρίσι και ο πιο μάγκας στης Σεϊχέλες...
   Υ.Γ.3 Ντίνος Κατσουρίδης, Ερρίκος Θαλασσινός, Ναπολέων Ελευθερίου, Πάνος Γλυκοφρύδης, Θόδωρος Μαραγκός, είναι τα ονόματα πίσω από τον πρωταγωνιστή οι οποίοι δώσανε την ευκαιρία στο θεό το Βέγγο να ξεδιπλώσει όλο το υποκριτικό του ταλέντο μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτου χωροχρονικού ρεαλισμού για τους ήρωες  που ενσάρκωνε. Αυτό βέβαια που κάνει τις ταινίες ακόμα πιο όμορφες είναι η διαχρονικότητα των μηνυμάτων και των καταστάσεων που πραγματεύονται από το τότε στο σήμερα.
   Υ.Γ.5 Ίσως το μόνο πράγμα που έχει κάποια σημασία για μένα με το δημοψήφισμα, είναι ότι θα μας φέρει το καθένα άμεσα προ των ευθυνών μας και όχι έμμεσα όπως το κάνουν οι εκλογές. Τι πιάνεις τη διαφορά ή το θες σε ταλιράκια;! 
   Υ.Γ.6 Επίσης με όλα τούτα ζήσαμε τη σουρεάλ κατάσταση να δούμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρέα με μέρος της αστικής τάξης αυτής της κοινωνίας, να σπάνε το μονοπώλιο που κατείχε η αριστερά στα πεζοδρόμια... Έκλαψα ρε μλκα αλήθεια!
   Υ.Γ.7 Υστερία με το πλαφόν στα ATM έπιασε όσους σήκωναν πάνω από 60 γιούργια την ημέρα... Μεροκαματιάρηδες δηλαδή, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους. 60 γιούργια τη μέρα είναι 1.800 ευρώ το μήνα... Όσο ο κατώτατος δηλαδή...!
   Υ.Γ.8 Φυσικά εξαιρούνται από την ειρωνεία άνθρωποι που για μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη όπως να αγοράσουν κάποιο φάρμακο έφαγαν το πακέτο τους.
   Υ.Γ.9 Καλές προβολές.
   Υ.Γ.10 Μη χαμπαριάσεις από τα highlights που σου έγραψα. Οι συγκεκριμένες ταινίες δεν στηρίζονται σε μια σκηνή ώστε το highlight να θεωρηθεί spoiler... . 
   Υ.Γ.11 Οι μέρες ζυγώνουν... Αυτοεξόριστοι -Με τη καλή έννοια- στη νήσο «Α».
   Υ.Γ 12 Ψηλέ το έφτιαξες το ποδήλατο;! Βόλτα λέγαμε μέσα στον Ιούνη... Μόνο για μπιλιάρδο είσαι!χαχα 
   Υ.Γ.13 Αλήθεια, με τη δίκη της Χρυσής Αυγής τι γίνεται;!
   Υ.Γ.14 Βιάζεσαι Ράκο... Άσε να δούμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα πρώτα και άντε βγάλε κανά εισιτήριο για το καράβι. 



4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/7/15 14:03

    'Ισως ένα απο τα πιο σουρεάλ πράγματα που συνέβησαν είναι κάθε λογής δεξιοτραφής και χεσμένος νοικοκύρης βγήκε στο σύνταγμα να διαδηλώσει κάτι. Δεν πειράζει που δεν ήξερε αλλα βγήκε έτσι για να "παλέψει" για κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάθε αρχή και δύσκολη... Take the first step, μαζί με τον επίτιμο!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/15 19:52

    https://www.youtube.com/watch?v=20VaXU8S_6s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/15 20:15

    true

    https://www.youtube.com/watch?v=vYXMo8G9aoY

    ΑπάντησηΔιαγραφή