Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το... ποδήλατο

   Επειδή η φαντασία έχει αρχίσει και πηγαίνει περίπατο μέσα στη καθημερινότητα -όσο ευχάριστη και να είναι αυτή-, το τριήμερο που μας πέρασε η ανάγκη για απόδραση εις  τας εξοχάς ήταν επιτακτική.
   Σαββάτο πρωί και από τις 7:00 ετοιμασίες πραγμάτων -αν δεν τα κάνεις από τη προηγούμενη το βράδυ- για την απόβαση στο νησί του Doctor No. Φτάνοντας στο λιμάνι του Πειραιά όλα έδειχναν εκπληκτικά, ο καιρός μετά από αρκετά καμμένα Σ.Κ μου έκανε τα κέφια, η κίνηση στους δρόμους χαλαρή η μουσική υπέροχη τα ποτά καθαρά, πίστα και είσοδος ελεύθερη... Με τη λαχτάρα ξέφρενη μπροστά στο εκδοτήριο περίμενα να βγάλω εισητηριάκι, όπως περιμένει ο παίχτης να εξαργυρώσει στο πρακτορείο, το κουπονάκι του στοιχήματος, μετά από το άγχος που πέρασε, μέχρι να πληρώσει το διπλό της Sao Caetano. Πακέτο... κανόνισμα χωρίς το ξενοδόχο. Υπολόγιζα ότι θα έπαιρνα ένα καράβι που έφευγε στις 9:40, το οποίο βέβαια δεν υπήρξε στη πραγματικότητα ποτέ, κοντολογίς αβλεψία στο ιντερνετικό μπανιστήρι των εισιτηρίων. Στο σύντομο δίλημμα που δημιουργήθηκε για το αν θα περίμενα το σωστό καράβι στο λιμάνι του Πειραιά ή στον ενδιάμεσο σταθμό, το νησί του "φιστικιού", το σημείο που επέλεξα -όπως και της Sao Caetano- ήταν καραμπινάτο διπλό. "Καλύτερα μιας ώρας νωρίτερα εξοχή παρά τρεις ώρες στο Πειραιά με φρεντουτσί"...!




Το θαύμα ναυπηγικής παρέα με το θαύμα ψυχομηχανικής.




Η συγκεκριμένη κυρία ουδεμία σχέση έχει με το τοπίο της φωτογραφίας.
Συγκεντρωθείτε στα υπόλοιπα.





Κάθε φάρος έχει συγκεκριμένη συχνότητα που αναβοσβήνει η οποία τον χαρακτηρίζει και με αυτό το τρόπο οι αρχαίες τριήρεις καταλάβαιναν από  ναυτικά μίλια μακριά που βρίσκονταν. 


   Η βόλτα με το πλοίο όσο σύντομη και να είναι -ακόμα και αν αφορά τη διαδρομή Ωρωπός-Ερέτρια- σου δίνει την απόλυτη αίσθηση του ταξιδιού. Έτσι μετά από περίπου μία ώρα και 9 ευρώ είχα φτάσει στο νησί του φιστικιού. Το μάτι άρχισε να καθαρίζει την αντίληψή του, δεχόμενο σαφείς εικόνες καθορισμένης χωροταξίας, εμπλουτισμένης με αρχιτεκτονική άλλης εποχής, αρκετά πιο ρομαντικής, από αυτή του Bauhause. Γρήγορα το οπτικό ερέθισμα, μετά από την αναγωγή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, έδωσε ένα "0" στον εγκέφαλο, κλείνοντας το Loop "piesi" και ξεκινώντας το Loop "chalarosi". Αυτό λέγεται και λειτουργία ανάποδης λογικής. Το Loop "chalarosi" είναι και ο βασικός λόγος, που δεν έβγαλα περισσότερες φωτογραφίες με το κινητάκι μου, αφού προτεραιότητα είχε να αδειάσει το κεφαλάκι μου. Η απόδραση από το "Athinaz" είχε ξεκινήσει αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί. Το σουλατσάρισμα στα σοκάκια του νησιού, σε συνδυασμό με τη καλή παρέα δύο ανθρώπων που με ξέρουν χρόνια, έφτιαξαν συνταγή επιτυχίας, σε ότι αφορά τη ψυχική μαγειρική.
   Οι λίγες ώρες αναμονής πέρασαν και το σωστό καράβι μας περίμενε για τον τελικό μας προορισμό. Το νησί του Doctor No. Δεν έχω να πω πολλά για την ουσιαστικά μια μέρα διαμονής, αφού το διάστημα ήταν αρκετά λίγο και όπως προ είπα, προτεραιότητα είχε η αποβολή της εγκεφαλικής δραστηριότητας καθώς και της φαντασίας, η οποία από μόνη της είναι μια αρκετά απαιτητική εγκεφαλική δραστηριότητα. Η ίδια η πραγματικότητα ήταν αρκετά όμορφη και ανθρώπινη, για να μη χρειάζεται δόσεις φαντασίας, ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Βέβαια σε περίπτωση που το διάστημα παραμονής ήταν μεγαλύτερο η ανάγκη αποφυγής της συνήθειας, που έχει το επαναλαμβανόμενο τοπίο, θα πυροδοτούσε αυτόματα, εκείνους τους απαραίτητους νευρώνες, παραγωγής φανταστικών εικόνων.
   Πόσο πιο απλά ή καλύτερα ή ιδανικά ή ιδιαίτερα να παρουσιάσεις τη κατάσταση ύπνου κάτω από τα αστέρια και τα δέντρα μαζί με βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, χωρίς να περιέχονται, σπαστικές μετακινήσεις τετράτροχου μέσου κατανάλωσης βενζίνης, παρέα με καμιά δεκαριά χιλιάδες άλλους, που ταυτόχρονα είχαν την ίδια ιδέα μαζί σου.



Ψυχαναγκασμός ή επιρροή από τη κλοπή της Νταλίκας;! 
Μάλλον και τα δύο


 
Μετά το γιό του μαραγκού... Ο "Che" ποδηλάτησε πάνω στη θάλασσα!  
Σοβαρά τώρα άχτι το έχω από πιτσιρικάς να κάνω μια βουτιά με το ποδήλατο





Τουριστική διαφήμιση για το νησί του οπίου έγινε τόσος λόγος.


Υ.Γ. Σταυράκο όλα καλά στη Κρήτη;! Οφείλω να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι ο ψηλός και "ποδηλατικό ζευγάρι" μου, την έκανε για Κρήτη και αν πάνε όλα καλά εκεί θα αράξει όλο το καλοκαίρι για δουλειά.

Υ.Γ.2 Υπομονή και ετοιμάζεται ενημερωτικό άρθρο.

Υ.Γ.3 Το καλύτερο από μια περιγραφή είναι η ίδια η εικόνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου